VIRALLINEN NIMIRunotyttöROTUsuomenhevonenKASVATTAJAMaisa Ahokas, FIN
LEMPINIMIRinna, Runo, RiimiVÄRIrautiasOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ06.02.2006     SÄKÄ160 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLItammaMERKITlsi, 4 puolisukkaaREKISTERINUMEROVH-33102


RINNA - ASENNETTA MONEEN MAKUUN

Rinna on neiti, jolta ei puutu asennetta olla oikeassa - muttei myöskään nöyryyttä ratsastajaa kohtaan. Rinna on siitä kumma pakkaus, että vaikka luulee tuntevansa tytön, ilmestyy aina jokin uusi puoli, jollaisesta et ole ennen saanut vivahdustakaan. Niinpä Rinnan kanssa tulee aina olla vähintään varovainen, vaikka neiti yleensä aika hyväkäytöksinen onkin. Ehkä vielä jonain päivänä saamme selville 6-vuotiaana meille tulleen Riimin todellisen sisimmän esille. Seuraava, tarkempi luonnekuvaus sisältää siis Rinnan yleistä käyttäytymistä kyseisissä tilanteissa - ihan mitä tahansa voi silti tapahtua ja ehkä olen vähän pelotellutkin teitä kuvauksen kanssa, jottei satu sitten mitään kaunisteltujen kuvauksien takia.

Tallissa Rinna on yleensä oikein hyväkäytöksinen, mutta saattaa vieraita ihmisiä kohtaan käyttäytyä todella pelokkaasti tai uhkaavastikin. Rapsutella saa kyllä, mutta kannattaa pitää silmällä Rinnan eleitä ja ilmeitä, ettei vahingossa vahingoita itseään. Muiden hevosten kanssa Rinna toimii ihan hyvin yhteen. Hoitajan tullessa karsinaan Rinna on aika vinkeä, sillä harja nousee pakista nopeasti ja putoaa yleensä vesikuppiin. Hoitajaa koitetaan leikkimielisesti ahdistella seiniä vasten, jos se mahdollista suinkin on ja pukkauksia tulee sieltä sun täältä. Homma alkaa ärsyttää vähintään siihen mennessä, kun aletaan satuloimaan, sillä kuolaimet on viimeinen asia, jonka Riimi suuhunsa haluaa ja pullisteluakin tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan, joskin neiti käyttäytyy komentamisen jälkeen yleensä huomattavasti paremmin. Letkua Riimi ei yleensä säiky ja pesuboksi on tuttu juttu.

Hoitamisen pikku kujeiden jälkeen on helpotus päästä selkään tietäen, että Rinnalla on asennetta siihen puuhaan. Esteet ovat neidin mielestä paras juttu koko maailmassa, eikä neitiä saisi millään uupumaan esteitä hyppiessä, edes korkeuden ollessa huimat 120 senttiä. Jostain neiti repii aina uskomattomat energiat hyppyihin, eikä tekniikkaakaan puutu. Estekentillä neiti osaa suunnata intonsa, energiansa ja mielenkiintonsa juuri oikein ja tempo pysyy hyvin. Koulukentillä Riimillä on paha tapa luulla olevansa oikeassa, joten homma kaatuu yleensä siihen, että neiti itsepäisesti haluaa laukata villiä vauhtia ulos kentältä. Maastoon ei Rinnalla ikinä saa lähteä yksin, sillä luonto on arvaamaton, eikä ikinä tiedä, mitä puskasta tielle hyppää. Kaverinkaan kanssa ei maastoa voi hyvillä mielin suositella, joten reilusti vaan kentälle treenaamaan tai ihan taluttelulenkeille rantaan, vaikka uittamaan jos kiinnostaa. Siitä Rinna tykkää kyllä myös yli kaiken, nimittäin uimisesta.

Rinna tulee tarhata yksin, sillä neiti ei välillä tallin hyvästä käytöksestä huolimatta tule toimeen kaikkien kanssa. Isommassa laumassa neiti kyllä selviää, kun on isompi konkkaronkka pitämässä neitiä silmällä. Eläinlääkäristä ja kengittäjästä Rinna ei tykkää yhtään vaan tekisi kaikkensa rimpuillakseen irti kengittäjän otteesta. Kuljetukseen Rinna menee yllättävän hyvin, sillä ongelmia ei ikinä ole ollut, samoin kilpailukentillä neiti on yleensä kuin unelma - ehkäpä Riimi vain kaipaa paljon enemmän ihmisiä ja hevosia ympärilleen.

Minut on koulutettu tasoille he A / 120 cm.Kuvasta kiitokset TK:lle, kopiointi kielletty!


 
    RUNOTYTTÖ
    sh-t, 160 cm
i. Runoilija (EVM)
sh-o, 160 cm, KTK-I
ii. Runoräikkä (EVM)
sh-o, 158 cm
iii. Hui Kamala (EVM)
sh-o, 156 cm
iie. Nalletar (EVM)
sh-t, 159 cm
ie. Neitokainen (EVM)
sh-t, 160 cm
iei. Taipumattomasti (EVM)
sh-o, 161 cm, KTK-II
iee. Ramin Hilla (EVM)
sh-t, 155 cm
e. Energiapommitar (EVM)
sh-t, 158 cm
ei. Vauhdikas (EVM)
sh-o, 157 cm
eii. Tähti-Poika (EVM)
sh-o, 158 cm
eie. Luopumaton (EVM)
sh-t, 156 cm
ee. Kristalliunelma (EVM)
sh-t, 159 cm
eei. Kuningasruletti (EVM)
sh-o, 160 cm
eee. POL Kristalli (EVM)
sh-t, 157 cm


Rinnan i. Runoilija on kansallisesti menestynyt, 160 cm korkea suomenhevosori. Ori on myös palkittu KTK-I, erittäin hyvin pistein. Ori ehti saavuttaa monia voittoja ja mestaruuksia, kunnes kuoli vakavassa auto-onnettomuudessa. e. on nimensä mukainen, energinen ja pirteä Energiapommitar. Tamma kilpaili aluetasolla aina 100 senttimetriin asti, pienoisella menetyksellä. Pääosin harrastekäytössä ollut tamma ei Runotytön lisäksi ole varsonut kuin kerran. Nykyään tamma viettää lokoisia eläkepäiviä omistajana Ona Juuhen kotitallilla. (Kiitos vanhempien selvityksestä Rinnan toisen jälkeläisen, Rafaelin ex-omistajalle angstiinalle!)

Rinnan isänisä Runoräikkä oli melko vaatimaton herrasmies, joka kuitenkin omasi loistavan ratatyöskentelyn ja ponnistuksen. Huimia 130 sentin ratoja hyppäävä suokki oli aikanaan melkeinpä ainut laatuaan ainakin tässä maan kolkassa, joten jalostuksessa Runoräikkä oli suosittuakin suositumpi ja sai 20 tervettä jälkeläistä. Menestys kulkee isälinjaa, sillä iii. Hui Kamala hyppäsi aluetasolla korkeimmillaan 120 sentin ratoja voittaen muutamia arvokilpailuja. 156-senttinen ori oli rakenteeltaan komea, muttei sitä kantakirjattu välillä jopa ruokottoman käytöksensä vuoksi - jalostusarvo oli jo esteuran perusteella hyvä. Runoräikän emä, Nalletar taas oli astetta vaatimattomampi tamma, hiljainen ja kiltti kuin mikä (minkä jo nimikin kertoo). Vaikka 159-senttinen tamma hyppäsi vain 90 sentin ratoja, sen rauhallisen luonteen ja hyvän ratsastettavuuden ansiosta päädyttiin yhdistämään Nalletar roisiin Hui Kamalaan - jalostus kannatti ja Runoräikkä olikin luonteeltaan jo paljon mukavampi tapaus kuin isänsä. Luonteen parantuminen ilmeisesti sai myös estekyvyt radoilla huippuunsa. Rinnan ie. Neitokainen oli kaunis 160-senttinen tamma, jolla oli jonkin verran aluetasosijoituksia. Mainetta tämä neiti ei kuitenkaan niittänyt sen enempää ja ennen yllättävää lopetusta pahan ratsastusonnettomuuden jälkeen tamma ehti saada Runoilijan lisäksi vain yhden jälkeläisen. Neitokaisen isä, Taipumattomasti, oli luonteeltaan herrasmies ja varsinainen tukkajumala komean rakenteensa kera. Ori kantakirjattiinkin toisella palkinnolle ja jäi kahden pisteen päähän I-palkinnosta. Neitokaisen emä, Ramin Hilla oli yleispainotteinen tamma, joka kisasi jonkin verran sekä koulu- että estekisoissa aluetasolla. Menestystä tamma ei saanut odotetusti, mutta sai kuitenkin kolme tervettä jälkeläistä.

Energiapommitaren isä, Vauhdikas, oli 157-senttinen komistus. Esteuraa ei orilla ollut nimeksikään, sillä se jäi varjoon omistajansa kunnianhimossa puoliveristen kanssa. Omistajan vaimo kuitenkin ratsasti orilla esteitä seuratasolla hyvinkin, maastoesteitä loistavasti vapaa-ajallaan ja järjesti jopa alueellaan maastoestekilpailuja, joissa Vauhdikas pärjäsi loistavasti. Vauhdikas ruunattiin kahden jälkeläisen jälkeen. Vauhdikkaan isästä, Tähti-Pojasta ei ole säilynyt paljoakaan tietoja, mutta kuulemani mukaan ori olisi ollut alun perin ravuri. Loistavan luonteensa vuoksi sitä käytettiin myös ratsujalostuksessa ja varmasti tämä yhdistelmä toi myös Vauhdikkaalle lisää vauhtia esteradoille. Vauhdikkaan emä, Luopumaton oli esteratsu aluetasolla. 156-senttinen tamma syntyi pohjois-Pohjanmaalla ja kisasi myöhemmin kasvattajansa tyttären kanssa 120 sentin ratoja. Rinnan ee. Kristalliunelma oli kaunis, liinakko 159-senttinen tamma. Esteillä kilpaillut Kristalli sai kolme jälkeläistä, mutta menehtyi ennen eläkkeelle pääsyään tallipalossa. Myös Kristalliunelman emä, POL Kristalli menehtyi palossa eläkeiässä, hyvä esteura takanaan. POL Kristalli omasi hyvät vanhemmat Lahden seudulta, jotka periyttivät tammalle mm. kuuliaisuutta ja rauhallisuutta. eei. Kuningasruletti oli enemmän harrastekäytössä ollut 160-senttinen ori, joka toimi tuntiratsuna pohjois-Karjalassa.

(Kirjoittamani sukuselvityksen saa kopioida Rinnan varsojen sivuille, kunhan alla lukee "Sukuselvitys © X:n kasvattaja / Cecilié Stud" tai jotain muuta vastaavaa. (Älä väitä omaksesi!))

VALMENNUKSEMME

Estevalmennus 28.12.2007 Lohdutuksessa, valmentajana Jjune
Kommentit: Hevosellasi oli mahtavat hypyt! Se ei epäröinyt kertaakaan. Lämmittelyssä Runotytössä oli virtaa, takapää heitti isot pukit aina välillä. Tempon vaihtelut olivat vähäisiä lisäyksien osalta, mutta kokoamiset onnistuivat hyvin. Puomit menivät hyvin, ja heppa nosteli kiltisti jalkojaan. Siirtymiset menivät hyvin; ravi-käynti meni mahtavasti, laukka-käynti ihan hyvin, ja ravi-pysähdys meni myös oikein mallikkaasti. Välillä jarru oli hieman hukassa, mutta sait hevosesi hyvin hallintaan. Alkuhypyt olivat täsmällisiä, pyöreitä, ja jalkatyöskentely hyvää. Isotkin esteet menivät hyvin, välillä ponnistuspaikka oli outo, mutta hengissä selvittiin. Pystyt menivät hyvin; lähestymisessä ei ollut liikaa vauhtia, ponnistuskohta oli yleensä oikea, etkä itsekään lähtenyt liian aikaisin hyppyyn. Oksereilla vauhti kasvoi helposti, mutta muuten meni samalla tavalla kuin pystyt. Muuri oli aika pelottava, mutta se ylitettiin valtavalla loikalla heti ensimmäisellä kerralla. 90cm muuri ei tehnyt tiukkaa, saati sitten että se olisi pelottanut! Trippelin viimeinen puomi tippui parilla ensimmäisellä kerralla; Runotyttö ei venyttänyt itseään tarpeeksi. Kuitenkin viimeiset hypyt olivat tosi hyviä, ja este ylitettiin reilulla mahavaralla. Rata onnistui ihan hyvin, välillä tiet olivat tiukkoja, ja hyppykulmat hassuja, mutta yli pääsitte kuitenkin. innarit menivät hyvin, ja hevonen sai nopeasti juonesta kiinni. Yhteistyönne oli hyvää, samoin istuntasi. Muista, että vaikka myötäät ohjilla, ei ohjia tarvitse ihan ojaan heittää. ;D Hevonen kuitenkin tarvitsee tukea. Muuten setti oli kunnossa.

JÄLKIKASVU

Rinna tulee saamaan max. 10 jälkeläistä. Astukseen tamma on käytössä vain estepainotteisille suomenhevosille ympäri vuoden. Kysele mailitse!

25.08.2007 t. Sannin Runotar (i. Vilpertti)
14.01.2008 o. Sannin Rafael (i. Uhkapeluri)
15.02.2008 o. Sannin Rosvo-Roope (i. Rokkipoika)
18.02.2008 o. Sannin Riidaton (i. Rokkipoika)
03.03.2008 o. Sannin Rajamailla (i. Uhkapeluri)
03.03.2008 t. Sannin Roihutar (i. Uhkapeluri)
20.08.2008 t. Sannin Roihuleija (i. Rokkipoika)

KILPAILU-URA

Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä! Olen estepainotteinen tamma. Merkitsemme vain avoimien kilpailuiden sijoitukset kalenteriin. ERJ-maksimisijoitukset saavutettu - tavoitteena ERJ-laatuarvostelu myöhemmällä iällä.Koulukokeen paras ja luokkansa toinen Allu Expressin kenttäkilpailuissa 8.12.2007 - palkintona lähtivät mukaan 100v€ + ruusuke + kukkia + jouluinen riimu + naru + 20v€ osakokeen voitosta.

SIJOITUKSET:
1250907ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu4/26
2270907ERJesteratsastuskilpailut60-80 cmkutsu4/16
3270907ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu2/19
4300907ERJesteratsastuskilpailut80 cmkutsu5/46
5300907ERJesteratsastuskilpailut100 cmkutsu1/40
6071007ERJesteratsastuskilpailut110 cmkutsu6/50
7051007ERJesteratsastuskilpailut120 cmkutsu5/50
8300907ERJesteratsastuskilpailut90 cmkutsu5/40
9041007ERJesteratsastuskilpailut110 cmkutsu4/23
10031007ERJesteratsastuskilpailut110-120 cmkutsu1/167
11091007ERJesteratsastuskilpailut110 cmkutsu1/50
12051007ERJesteratsastuskilpailut90 cmkutsu3/30
13051007ERJesteratsastuskilpailut100 cmkutsu4/30
14300907ERJesteratsastuskilpailut60 cmkutsu7/86
12071107ERJesteratsastuskilpailut80-100 cmkutsu1/60
13161107ERJesteratsastuskilpailut40 cmkutsu7/59
14241007ERJesteratsastuskilpailut80 cmkutsu5/30
15290907ERJesteratsastuskilpailut60-80 cmkutsu2/35
16081007ERJesteratsastuskilpailut90 cmkutsu3/44
17221007ERJesteratsastuskilpailut70 cmkutsu5/48
18021207ERJesteratsastuskilpailut120 cmkutsu3/30
19021207ERJesteratsastuskilpailut100 cmkutsu5/30
20281007ERJesteratsastuskilpailut60-70 cmkutsu6/52
21051107ERJesteratsastuskilpailut110-120 cmkutsu2/28
22301007ERJesteratsastuskilpailut70 cmkutsu5/80
23271107ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu3/28
24271107ERJesteratsastuskilpailut40-60 cmkutsu6/36
25271107ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu5/25
26271107ERJesteratsastuskilpailut40-60 cmkutsu2/36
27271107ERJesteratsastuskilpailut60-80 cmkutsu3/37
28271107ERJesteratsastuskilpailut80-100 cmkutsu2/28
29271107ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu1/25
30271107ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmkutsu3/25
31271107ERJesteratsastuskilpailut40-60 cmkutsu4/34
32051207ERJesteratsastuskilpailut110 cmkutsu4/58
33051207ERJesteratsastuskilpailut120 cmkutsu5/42
34161207ERJesteratsastuskilpailut90 cmkutsu1/50
35161207ERJesteratsastuskilpailut100 cmkutsu3/50
36071207ERJesteratsastuskilpailut80 cmkutsu1/31
37071207ERJesteratsastuskilpailut100 cmkutsu3/32
38071207ERJesteratsastuskilpailut110 cmkutsu5/28
39071207ERJesteratsastuskilpailut120 cmkutsu4/19
40071207ERJesteratsastuskilpailut90 cmkutsu5/30
41071207ERJesteratsastuskilpailut120 cmkutsu4/19
       
1120907KRJkouluratsastuskilpailuthe Akutsu3/10
2151107KRJkouluratsastuskilpailuthe Bkutsu4/60
3101007KRJkouluratsastuskilpailutKN Skutsu2/13
       
1251007KERJkenttäratsastuskilpailuthelppokutsu1/32
2111007KERJkenttäratsastuskilpailuttutust.kutsu4/49
3151207KERJkenttäratsastuskilpailutCCI/CIC****kutsu5/26
4081207KERJkenttäratsastuskilpailutCCI/CIC*kutsu2/16
5061207KERJkenttäratsastuskilpailutharrastekutsu1/18
6061207KERJkenttäratsastuskilpailutharrastekutsu4/18
7061207KERJkenttäratsastuskilpailuthelppokutsu4/24
8061207KERJkenttäratsastuskilpailuthelppokutsu2/24Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?