VIRALLINEN NIMIRukajärven HessuROTUsuomenhevonenKASVATTAJARukatallit
LEMPINIMIHessuVÄRImustaOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ01.01.2007     SÄKÄ156 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLIoriMERKIT-REKISTERINUMEROVH-38832


YLA2-palkittu elokuun tilaisuudessa 2008 pistein 123


HESSU - MUSTAA MAGIAA

Hessu on yksi monesta Rukatalleilta tuomastani upeasta suomenhevosesta. En voi vieläkään uskoa, miten Hessu meille puolivahingossa päätyi ja muut siinä sivussa - tuona päivänä oli suoraan sanottuna paljon magiaa ilmassa. En yleensä ole ollut kovin taikauskoinen, mutta tämä herra pöllähti eteeni niin yllättäen, etten ehtinyt edes hei sanoa. Rukatallit toimivat Rukajärvellä, virtuaali-Suomen Lapissa Reija Ainolehden huostassa. Ainolehti on kasvattanut upeita suomenhevosia jatkaen isänsä työtä ja niin Hessu syntyi - musta varsa mustana uudenvuodenpäivänä valkoisen ja paksun lumihangen lähes hautaamassa tallissa, aamuyöllä. Olen kuullut, että jo varsana Hessu antoi itsestään kaiken, minkä voi antaa niin kasvattajalleen kuin lopulta minulle, omistajalleen.

Hessu on luonteeltaan maaginen sekoitus niin täyttä luottamusta kuin jämeryyttäkin, orimaista korskeutta kuin kunnon ruokahaluakin. Tärkein kaikista Hessun ominaisuuksista on kuitenkin ratsuna toimimisen kannalta sen uskomaton selväpäisyys ja kyky selvitä vaativista koulukuvioista suomenhevoselle erinomaisella tavalla keskittyen hyvin ja ratsastajan kanssa ehdotonta yhteistyötä harrastaen. Maastolenkki tällä komistuksella on upea kokemus, puhumattakaan koulukentällä ratsastamisesta aurinkoisella säällä - lumihangessa ja vaativilla maastoradoilla tämä herra on erityisen luotettava ja hyvä ystävä. Jo pelkkä katse Hessun silmiin kertoo, että tällä pojalla on paljon annettavaa niin luottoystävänä kuin ratsunakin.

Tallissa oleillessaan Hessulla on tapana seistä ylväänä ja tarkkailla ympäristöä tiiviisti. Ohikulkija voisi luulla, että herra ottaa torkkuja seistessään täysin paikallaan, mutta tarkemmin katsellessa poika huomaa jokaisen liikkeesi ja korvat seuraavat jokaista rapsahdusta. Jos lähestyvä ihminen on tuttu, Hessu rentoutuu nopeasti hieman ja lähestyy karsinan ovea varmin askelin. Tervehdykseksi riittää lämmin katse - turha höösääminen vain hämmentää Hessua ja saa tekemisen luonnottomaksi. Herran käsittelyssä muutenkin ehdottoman tärkeää on selkeys - tämän oriin kanssa pitää koko ajan tietää, mitä tehdä. Hessu tietää hyvin, mitä siltä vaaditaan ja siksi tämä myös osaa vaatia kunnioittavaa käytöstä omistajalta ja hoitajalta. Hellyyttä osoittavia pukkauksia saa harvoin, mutta ne harvat kerrat tämän omistajan sydän läpättää entistä enemmän. Vieraiden ihmisten lähestyessä karsinaa Hessu on hyvinkin varautunut tietämättömänä siitä, mitä on edessä. Peruskouluikäisten tai nuorempien seurassa orii osaa olla todella arvaamaton, kuten arvata saattaa ja siksi ei tuntemattomien tulisi ollenkaan lähestyä Hessun karsinaa. Vaikka orii voi vaikuttaa uhkaavalta joutuessaan outoon tilanteeseen, Hessu on sen tunteville erittäin rakastettava ja lempeä tapaus. Ruoka-aikoina Hessu odottaa omaa vuoroaan rauhallisena, mutta alkaa kyllä rouskutella tyytyväisenä heti sapuskat saadessaan.

Hessu on hoidettavana ihanteellinen, kunhan hoitajana toimii asialleen ja myös hevoselle omistautunut ja kokenut henkilö. Kun muistaa, että Hessu on orii, menee kaikki yleensä oikein hyvin. Kiinni laittaminen onnistuu poikkeuksetta ongelmitta ja Hessu seisoo jämerästi paikallaan niin harjauksen kuin pesunkin ajan. Ripeys ja reippaus on Hessun kanssa valttia, sillä vaikka herra seisookin kauniisti paikallaan, ei sitäkään kestä loputtomiin. Kaviot Hessu nostaa esimerkillisesti ja pitelee niitä useimmiten itse ylhäällä. Pesupaikalla vesi ei ole pojan lempiasia, mutta vähän tanssahdellen kyllä yrittää parhaansa ja seistä aloillaan. Varusteiden laitto on yleisesti Hessun kanssa myös aika helppoa. Tämän suomenhevosen tapoihin ei kuulu hermostunut tepastelu edestakaisin, pään viskonta tai pullistelu - ainut paha tapa on turvan kiinni pitäminen niin, että hammaslomien käyttö on yleensä aika tarpeellista.

Ratsastettaessa Hessun magia korostuu erityisesti - ratsastettaessa näin Hessun ensi kerran ja olin saman tien myyty. Ei ihmekään. Jo alkukäyntien aikana Hessu kuuntelee kiitettävästi ratsastajaansa istunnan mukaisesti. Oli upeaa huomata ensi kertaa selässä, miten paljon istunta voi hevosen kulkemiseen vaikuttaa, hyvin on herra koulutettu! Kuten tästä saattoi päätellä, myös muiden apujen kuunteleminen ja toteuttaminen on Hessun erityisalaa - liikkeet hoituvat kyllä, kunhan ratsastaja osaa ohjata ratsun niihin. Maaginen vaikutus syntyy, kun ratsastaja vaikuttaa ohjaavan hevosta ilman apuja - mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Hiuksenhienot avut riittävät kentällä ja Hessun upean kevyt ja liidokas askel tyylikkäästä ravista puhumattakaan viimeistelee koulukuvioiden suoritukset. Kyllähän se pitää myöntää, että välillä tuntuu ratsastajastakin kuin Hessu olisi askeleen edellä - joskus tuo on vähän jopa pelottavan tuntuista. Kouluradoilla herran keskittymiskyky pääsee oikeuksiinsa vaativissa kuvioissa, estekentillä keskittymistä kyllä on, mutta hyppytekniikka ei ole läheskään yhtä hyvää laatua kuin viimeistellyt kuviot, jotka Hessu on perinyt epäilemättä upealta isältään, Rukajärven Romulukselta.

Maastoreiteillä Hessu on tarkasta yhteistyöstään huolimatta rennompi ja saattaa hetkeksi pysähtyä unelmoimaan. Joka tapauksessa Hessusta löytyy maagisia piirteitä tälläkin osin, sillä välillä tuntuu kuin poju lukisi ajatuksiani kuin avointa kirjaa. Käännytään tänne ja tuonne, nyt laukkaan - aivan kuin sadasosasekuntia ennen istunnan ja muiden apujen antamista Hessu tottelisi kuin taikaiskusta. Eniten nautimme joko paksussa lumihangessa taivaltamisesta tai toisin päin erittäin aurinkoisella ja helteisellä säällä laukkailusta niityillä ja meren rannalla tuulen puhaltaessa kevyesti. Oli päivä millainen tahansa, on Hessu silti aivan loistohevonen ja piristää kummasti päivää vain olemalla siinä.

KOULUTUSTASO Minut on koulutettu tasoille va A / 100 cm. Olen koulupainotteinen.

        

Kuvien ottaja ei halua nimeään mainittavan - kopiointi ehdottomasti kielletty!


 
    RUKAJÄRVEN HESSU
    sh-o, 156 cm
i. Rukajärven Romulus
sh-o, 159 cm, KTK-II
ii. Rukajärven Reilu
sh-o, 160 cm, KTK-I
iii. Hämälän Häiriöveikko
sh-o, 161 cm
iie. Hessilän Helmiina
sh-t, 159 cm, KTK-II
ie. Rukajärven Runoreija
sh-t, 156 cm
iei. Tori-Timo
sh-o, 156 cm
iee. Raijan Reija
sh-t, 152 cm, KTK-I
e. Rukajärven Hani
sh-t, 150 cm
ei. Rukajärven Rajan Takana
sh-o, 151 cm
eii. Riitasointu
sh-o, 152 cm, KTK-III
eie. Tessiina
sh-t, 149 cm
ee. Kavilan Kultakatriina
sh-t, 152 cm, KTK-II
eei. Kavilan Kerjäläinen
sh-o, 155 cm
eee. Kavilan Kisatyttö
sh-t, 150 cm, KTK-I


Hessun isä, Rukajärven Romulus on edelleen Reija Ainolehden hoivissa Rukatallien parhaita koulutaitojen periyttäjiä. Romulus on 159-senttinen upean musta ilmestys, aivan kuten Hessukin, ja on kantakirjattu hyvin pistein toiselle palkinnolle. Romulus alkaa olla jo iäkäs, sillä kilpailu-ura on auttamattomasti takanapäin, mutta toimii vielä jalostuksessa jatkaen sukuaan jo syntyneiden 9 varsan lisäksi. Romuluksen isä, Rukajärven Reilu on edelleen samaa loistavaa periyttäjälinjaa, myöskin Rukatallien kasvattama upea suomenhevonen, joka omaa rakenteeltaan ja luonteeltaan vielä Romulustakin jalommat piirteet. 160-senttinen komistus kantakirjattiin hienosti ensimmäiselle palkinnolle. Nykyisin Reilu viettää ansaittuja eläkepäiviä siihen varatussa IV-Rukatallissa. Reilun isä, Hämälän Häiriöveikko oli aikanaan tunnettu kouluratsu varsinkin itä-Suomessa Lappeenrannan ja Joensuun seudulla saaden 15 jälkeläistä. Kaksi niistä menehtyi myöhemmin pahassa traileriautojen ketjukolarissa muutamia vuosia sitten ja viisi myytiin ulkomaille, suomalaisille tallinomistajille. 161-senttisen Reilun emä, Hessilän Helmiina oli kaunista kauniimpi liinakko suomenhevostamma, joka kantakirjattiin jo melko nuorena toiselle palkinnolle. Tamma ehti aloittaa menestyksekästä kouluratsastusuraa ja oli maineeltaan ja luonteeltaan mitä miellyttävin neiti - valitettavasti Hessilän Helmiina kuitenkin menehtyi Reilua seuraavan varsan, Rukajärven Gigolon synnytyksessä. Varsa selvisi, emä ei - Reija Ainolehti omistaa Gigolon edelleenkin muistona loistavasta tammasta, enkä usko tämän luopuvan niin emänsä kaltaisesta hevosesta koskaan. Romuluksen emä, Rukajärven Runoreija on saanut mitä ilmeisimmin nimensä emän nimen lisäksi Reija Ainolehden nimen mukaan, sillä kyseinen tamma sattuu olemaan Ainolehden isän kasvattama tapaus. Runoreija on nykyisin nuoremman Ainolehden omistuksessa ja jatkaa edelleen kouluratsuna kiertäen kuninkuuskilpailuja ja muita arvokisoja Suomen sisällä alueittain. 156-senttinen tamma on rakenteeltaan oiken mukava tapaus, mutta kantakirjausta ei olla vielä ehditty miettiä. Romulus on Runoreijan ensimmäinen varsa. Runoreijan isä, Tori-Timo oli 156-senttinen upean rautias suomenhevosorii, joka jouduttiin lopettamaan vakavan jalkavamman ja sitä seuranneiden sairauksien takia jo seitsenvuotiaana. Tori-Timo ehti astua kolme tammaa, joista kahden varsat syntyivät terveinä ja pystyivät jatkamaan sukua. Toinen näistä tammoista oli Raijan Reija, kummaa sattumaa Rukatallien entisen pääjehun tyttären nimestä löytyy - ettei vain tyttö olisi saanut nimeään upean koulupainotteisen suomenhevosen mukaan? Voimme tätä enää vain arvailla. Raijan Reija oli kuitenkin 152-senttinen neitokainen ja hyvin kuvankaunis sellainen. Kantakirjauksessa Raijan Reija saavutti juuri ja juuri ykköspalkinnon.

Hessun emä on Rukajärven Hani on uudempaa Rukajärveläisten linjaa, mutta silti kovin hieno yksilö. 150-senttinen tamma on saavuttanut jo lupaavaa menestystä koulukentillä vanhempiensa menestyksen jatkona. Väriltään rautias Hani on ulkomuodoltaan kaunis tamma ja Hessu on perinyt paljon neidin hienosta luonteesta. Vaikkei loistavaa näyttelymenestystä olekaan Hanille herunut, sen upean omistajaansa ennakoiva luonne ja upeat koululiikkeet yhdessä takaavat varmasti jatkossakin menestystä siitostammana. Hessu oli Hanin toinen varsa. Hanin isä, Rukajärven Rajan Takana on legenda jo pelkästään nimensä vuoksi. Maagisella nimellä nimetty ori, 151 senttiä säkäkorkeudeltaan, on luonut komean maineen Lapin kouluhevosten keskuudessa. Vaativia luokkia meneviä suomenhevosia saa jo muutenkin etsiä kivien ja kantojen alta, mutta kun tapaa vielä erityisen hyvin noinkin vaikeiden luokkien ja kuvioiden taitajan, on pakko ihmetellä, onko hevonen sittenkään 100% suomalaista verta. Tarkka sukututkimus- ja jalostustyö kuitenkin paljastaa, että kouluhevosten taidot on huomattu Rukajärven ympäristössä jostakin syystä jo ajoissa työhevosten jalostuksen ohella ja taidolla luotu linjoja, jotka jatkuvat tähän päivään asti. Rajan Takana viettää Reilun tavoin jo eläkepäiviään, tosin tämä orii saavutti hienon 26 jälkeläisen määrän. Rajan Takanan isä, Riitasointu taas on Mikhal Reelin kasvattama hieno ori - kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Reelillä on sukujuuret pohjoisen shamaaniheimoissa ja jotkut väittävät hänen edelleen pystyvän puhuvan hevosten kanssa. Minä en siihen henkilökohtaisesti usko, mutta kyllä pitää myöntää, että se mies osaa käsitellä hevosia. Ehkä se on kiinni elämäntyylistä ja asenteesta, että homma vain luonnistuu. Riitasointu on 152 sentillään peruskastiin kuuluva suomenhevonen, joka taitaa helpon A'n kuviot ihan mukavasti. Komealla liinakon värityksellään ori on hurmannut niin tammat kuin niiden omistajatkin ja on saanut 20 jälkeläistä. Myös Rajan Takanan emä, Tessiina omasi hyvät helpon A'n taidot ja kilpaili pienimuotoisemmin Lapissa ja Pohjois-Karjalassa. Tämä melkein ponin mitat täyttävä tamma oli erittäin kaunis, mutta lopetettiin kolmen jälkeläisen jälkeen maasto-onnettomuuden aiheuttamien vammojen takia. Rakenteeltaan Tessiina olisi voinut olla hyvänkin kantakirjaustuloksen omaava, ilman kohtalokasta onnettomuutta. Hanin emälinja taas onkin Kavilan kasvatteja täynnä - Kerttu Kavila on Etelä-Pohjanmaalta ja on kasvattanut koulupainotteisia suomenhevosia parinkymmenen vuoden ajan. Viime vuonna Kavila jäi eläkkeelle hommistaan ja talli jäi jo kauan mukana toimineen Kertun tyttären, Elisan käsiin. Kavilan kasvatit ovat tunnettuja hyvin hiotuista liikkeistään ja reilusta suomenhevosen perusluonteestaan - rakenteeltaankin Kaviloilta on tullut lukuisia kantakirjapalkinnot saavuttaneita yksilöitä. Kavilan Kultakatriina on mielestäni Hessun emänemän roolissaan oikein nappi "valinta" paikalle - hauskasta nimestään huolimatta tamma oli hieno kisatamma ja kantakirjattiin toisella palkinnolla. Molemmat Kultakatriinan vanhemmista olivat hienoja yksilöitä - Kavilan Kerjäläinen lopetettiin jo vanhuuden tuomiin vaivoihin kunnioitettavassa 27 vuoden iässä. Parhaina aikoinaan suomenhevoskuninkaallistaistoissa mukana ollut ori saavutti toisen sijan ja toisessa arvostetussa kilpailussa saavutti Suomen Kouluratsut-mestaruuden suomenhevosluokassa. Kavilan Kisatyttö taas osoitti kyntensä enemmänkin näyttelykehien puolella ja palkittiin vahvalla ensimmäisellä palkinnolla sh-tammojen kantakirjaustilaisuudessa, jonka tuomaristossa sinäkin vuonna istui hyvin tiukkoja arvostelijoita. Upea voikko tamma, harvinainen väritykseltään ja hyvä liikkeiltään.

JÄLKIKASVU

Hessu tulee astumaan elämänsä aikana max. 10 tammaa. Jalostukseen orii on käytössä vain EVM-sukuisille koulupainotteisille suomenhevosille ympäri vuoden.

s. 15.01.2008 Sannin Riia (emä. Rukajärven Rohto)
s. 15.01.2008 Sannin Romulus (emä. Rukajärven Rohto)

VALMENNUKSET

18.02.2008 - Herhiläinen, valmentajana Ipsu, va B
- Jo alkukäynneissä Hessu askelsi pitkää lennokasta askelta. Pysähdyksissä ja siirtymissä se kuunteli apujasi tosi hyvin. Yhdessä vaiheessa Hessun kiinnostus kuitenkin keskittyi pihalla kulkevaan tammaan, ja hetken sillä olikin show päällä. Sait Hessun kuitenkin kuriin, ja hetken se oli hermostunut ja levoton, jonka jälkeen se alkoi taas kuuntelemaan apujasi paremmin. Hessu taipui kauniisti, ja erityisesti nostot oli siistejä ja selkeitä. Pari kertaa Hessu ei tiennyt mitä tehdä, sillä annoit liian epäselvät avut. Pyri aina antamaan mahdollisimman perusteelliset ja selkeät avut. Ainut missä Hessulla on vielä parantamisen varaa, on askeleen lyhentäminen, ja tempon muutos. Sitä kannattaa kotona vielä harjoitella. Selvisitte Hessun kanssa loistavasti tunnista, ja työskentelyänne oli ilo seurata!

KILPAILU-URA

Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä! Olen koulupainotteinen orii. Merkitsemme vain avoimien kilpailuiden sijoitukset kalenteriin.

SIJOITUKSET:
1221207KRJkouluratsastuskilpailuthe BKaRa3/58
2010108KRJkouluratsastuskilpailutva ABqueena1/20
3010108KRJkouluratsastuskilpailutva BViehättävä8/84
4080108KRJkouluratsastuskilpailutKN SHiljaisuus2/41
5130108KRJkouluratsastuskilpailuthe BSuopursuntila6/40
6130108KRJkouluratsastuskilpailutva ACadillac7/140
7171207KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders6/48
8171207KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders4/71
9100108KRJkouluratsastuskilpailutva BVERA4/63
10270108KRJkouluratsastuskilpailutva BChampiontalli6/50
11130108KRJkouluratsastuskilpailutva BSuhdeluku1/103
12140108KRJkouluratsastuskilpailutva AChampiontalli1/100
13170108KRJkouluratsastuskilpailuthe ATe Adoro Estate5/63
14230108KRJkouluratsastuskilpailuthe AHiljaisuus1/35
15260108KRJkouluratsastuskilpailutva ATuikun5/40
16230108KRJkouluratsastuskilpailutva AHiljaisuus1/36
17180108KRJkouluratsastuskilpailuthe AVienna6/40
18180108KRJkouluratsastuskilpailutva AHösten '527/81
19200108KRJkouluratsastuskilpailutva BVirnia1/50
20260108KRJkouluratsastuskilpailutva BBronn3/36
21250108KRJkouluratsastuskilpailutva A (lk 5)Viehättävä6/175
22300108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACosgrove4/60
23300108KRJkouluratsastuskilpailutva ACosgrove3/60
24240108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACadillac9/84
25240108KRJkouluratsastuskilpailutkür he ACadillac4/81
26240108KRJkouluratsastuskilpailutva BCadillac1/74
27240108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACadillac4/75
28290108KRJkouluratsastuskilpailutva BSydney5/160
29240108KRJkouluratsastuskilpailuthe ANolem Ponies10/335
30250108KRJkouluratsastuskilpailutva ADivine Angel6/201
31030208KRJkouluratsastuskilpailutva ARutola3/20
32100208KRJkouluratsastuskilpailuthe APiipari6/219
33100208KRJkouluratsastuskilpailutva BPiipari10/233
34040208KRJkouluratsastuskilpailutva AViehättävä2/50
35040208KRJkouluratsastuskilpailuthe AViehättävä2/50
36040208KRJkouluratsastuskilpailutva AViehättävä2/50
37090208KRJkouluratsastuskilpailuthe AWhitebrook4/30
38050208KRJkouluratsastuskilpailutva BEmperador6/41
39060208KRJkouluratsastuskilpailutva BFahrenheit 514/22
40070208KRJkouluratsastuskilpailutva AAllow Ponies6/50
41070208KRJkouluratsastuskilpailutva ACiar Dressage5/45
42230208KRJkouluratsastuskilpailuthe BLupaus2/50
43130108KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders6/57
44210108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders3/73
45310108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders6/132
46070208KRJkouluratsastuskilpailutva AMistdown4/20
47310108KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders4/116
48310108KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders3/92
49310108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders1/100
50310108KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders5/100
51080208KRJkouluratsastuskilpailutkür he ACecilie Riders6/81
52080208KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders8/100
53080208KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders4/88
       
1020108ERJesteratsastuskilpailut100 cmCecilie Riders6/52
2020108ERJesteratsastuskilpailut90 cmCecilie Riders7/60
3020108ERJesteratsastuskilpailut100 cmCecilie Riders6/55
4150108ERJesteratsastuskilpailut40-50 cmSuopursuntila1/40
5150108ERJesteratsastuskilpailut110 cmFellmoore4/21
6180108ERJesteratsastuskilpailut90-100 cmChennye5/51
7270308ERJesteratsastuskilpailut60 cmEvensans Ponies1/36
8060408ERJesteratsastuskilpailut40 cmViehättävä3/31
9060408ERJesteratsastuskilpailut60 cmViehättävä4/31
10030408ERJesteratsastuskilpailut110 cmCeRi1/78
11030408ERJesteratsastuskilpailut110 cmCeRi6/100
       
1180108VVJvaljakkoajokilpailutnov kestTuikun1/14
2120108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders2/9
3120108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders1/10
4230108VVJvaljakkoajokilpailutnov kestCecilie Riders2/10
5230108VVJvaljakkoajokilpailutnov kestCecilie Riders3/10
6070208VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders3/24
7050708VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdKatvusto4/16
8120408VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCeRi3/20
9120408VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCeRi3/20
10050608VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdKatvusto1/10
11050608VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdKatvusto3/10
12050608VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdKatvusto2/10
13150708VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdTijuana Stables2/11
14190708VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdKaRa3/26
15220708VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdKaRa4/28
16240708VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCeRi3/30
       
1210108KERJkenttäratsastuskilpailutaloittSR1/38
2200108KERJkenttäratsastuskilpailutaloittKiR5/31
3220108KERJkenttäratsastuskilpailutaloittKiR5/34
4250108KERJkenttäratsastuskilpailuttutustWhitebrook5/40
5290108KERJkenttäratsastuskilpailutCCI/CIC*Blackstock4/93
6210108KERJkenttäratsastuskilpailuttutustFerraro4/24
7160708KERJkenttäratsastuskilpailutharrasteCeRi4/19
       
1270808WRJwesternratsastuskilpailuthalterKaRa1/57
2270808WRJwesternratsastuskilpailutwestern horsemanshipKaRa2/84


PALKINTOKAAPPI

2. palkinto Immortelle Parkin porrastetuissa KRJ-kilpailuissa, lk helppo B 28.9.2008.Lukuisia sijoituksia CeRin kotikilpailuista (listattu yllä):


Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?