VIRALLINEN NIMIMirella POPROTUsuomenhevonenKASVATTAJAMiikka Remula FIN
LEMPINIMIElla, MirellaVÄRIrautiasOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ01.09.2006     SÄKÄ157 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLItammaMERKITptREKISTERINUMEROVH-28522

 

KRJ III-palkittu marraskuun tilaisuudessa 2007 pistein 65


ELLA - KOULURATSASTUKSEN TAIKAA

Ella on perusluonteeltaan kiltti, erittäin hyväkäytöksinen ja yhteistyökykyinen. Hoitajan homma on helppoa, kun kaviot nousevat kevyesti ja kaikki toimenpiteet sujuvat ilman sen suurempia vastalauseita ja kääntymisiä. Ihmisiä kohtaan Ella on oikein luottavainen ja rauhallinen - aina pomminvarma ratsu.

Ratsastaessa, varsinkin koulukentillä Ellalta löytyy hienoa glamouria, joka myös näkyy ulospäin. Koulukentillä askel kantaa ja askellajit ovat upeat, vaikkakin joskus vauhti hurmaa pienen tamman pään aivan kokonaan ja keskittymiskyky herpaantuu hetkeksi. Onneksi tämä tapahtuu vain ja ainoastaan harjoitellessa, sillä kisakentillä Ella on aika perfektionisti - keskittymiskyky on aina suuren yleisön edessä huipussaan ja kaikki kiemurat sujuvat upeasti, aivan kuin taikomalla. Kunnianhimoa siis löytyy, vaikkei tammasta päälle päin aina uskoisi. Yhteistyökykyä ja tottelevaisuutta Ellalta löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Tarhassa ja laitumilla Ella on oma ihana itsensä, ja se satumainen hörähdys ja lämmin katse tarhasta hakiessa, turvan hakiessa taskusta aina silloin tällöin porkkananpalaa, pelastaa pahimmankin päivän satavarmasti. Muita tammoja kohtaan se on laumassa nätisti, eikä pomottele ikinä ketään. Maastokokemukset Ellalla ovat olleet myös pelkästään positiivisia, ja välillä ihan vain taluttelu lenkin keskellä tuntuu tekevän hyvää Ellan ja ratsastajan yhteistyölle. Yleisesti ottaen, Ella on oikein loistava kumppani 'niin työssä kuin viihteelläkin'.
 
 

KILPAILU-URA Kilpailukokemuksistani voit lukea täältä.

                 

Kuvista kiitokset Emmi L.:lle, kopiointi kielletty. (Luvat kunnossa.)


 
ELLAN SUVUSSA ONKIN VOITTAJIA.. Ellan isä, Mäksytin POP, on myös Miikka Remulan kasvatti, ja näin ollen sen kasvua, kehitystä ja koulutusta on seurattu kyseisen suomalaisen suomenhevoskasvattajan tallilla alusta alkaen, selvin suuntaviivoin. Jo nuorena varsana Mäksyn koulusuuntaus oli selvä, olivathan sen vanhemmat kovin kuuluisia kouluratsastustaidoistaan, mutta eipä arvattu, että Mäksytin POP vielä löytyisi Suomen kouluratsujen kärkikahinoista. Komean rautias Mäksy voitti parhaina vuosinaan kolmet kansallisen tason kilpailut, ja kantakirjattiin toisella palkinnolla vuotta ennen Ellan astutusta. Mäksyttimen isä, Pintaliito, oli myöskin kouluratsastuksen taitaja ja voitti Remulan isän ohjastamana Etelä-Suomen läänin alueella viidet isommat kilpailut luokassaan. Mäksytin POPin emä, Suometar kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, ja oli aikanaan itäisessä Suomessa kova sana kouluratsastuksen osalta.

Ellan emä Mantiina on kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja on kilpaillut Suomessa kouluratsastuksen saralla sijoituksin I-III, tuontinsa jälkeen. Mantiina on tuonti rajantakaisesta Karjalasta, jossa entisillä Suomen kukkuloilla vielä suomenhevosia kasvattaa vanha leski, Rejeskaja Mäntylä. Mäntylän kasvatusperiaatteilla saadaan edelleen aikaan erittäin hyväluonteisia hevosia, eikä Mantiinan suvussa ole mitään moitittavaa. Mantiinan isän, Iso-Vilpun, tarina jäi vähän auki tuonnin yhteydessä, mutta papereista selvisi myöhemmin orin saavuttaneen kantakirjauksessa II-palkinnon ja olleen kouluratsastuspainotteinen. Myös Mantiinan emästä saadut tiedot olivat melko suppeita, mutta silti laajempia kuin Iso-Vilpun. Wilhelmiina oli ilmeisesti aikanaan koko Karjalan kaunein ja hyvärakenteisin suomenhevostamma, ja niinpä Wilhelmiina oli kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla. Lisäksi hienon kouluratsastusuransa sivussa tamma oli kerännyt arvostusta näyttelysijoituksillaan.

         MIRELLA POP
         sh-t, 157 cm
Mäksytin POP
sh-o, 158 cm
Pintaliito
sh-o, 159 cm
Suometar
sh-t, 156 cm
Mantiina
sh-t, 151 cm
Iso-Vilppu
sh-o, 158 cm
Wilhelmiina
sh-t, 156 cm


JÄLKIKASVU
Ella saa elämänsä aikana harkitun määrän jälkeläisiä. Astukseen tamma on käytössä vain koulupainotteisille EVM-sukuisille suomenhevosille ympäri vuoden. Tulevat astutukset näet täältä, tälle sivulle listataan vain jo sivulliset jälkeläiset.

26.08.2007 sh-o Sannin Mårran (i. Rokkipoika - YLA3, SLA I, KRJ IV)
15.09.2007 sh-o Sannin Rommikola (i. Rommirusina - KRJ III, esiktk)
07.10.2007 sh-t Sannin Sikuriina (i. Huputin)
05.11.2007 sh-? Sannin ****** (i. Monsuuni)
01.01.2008 sh-t Sannin Harhaluulo (i. Kivisen Hurmuri - YLA3, SLA I)

VALMENNUKSEMME

13.7.2007 - Kulmalan Oriasema (Krista K.), he C
» Yhteistyönne oli todella mukavaa katsottavaa. Eteen ratsastukset sujuivat hyvin pieniä tahtirikkoja lukuun ottamatta. Pidä ohja vähän paremmin kädessä, kun ratsastat hevosta eteenpäin, varsinkin ravissa. Siirtymiset sujuivat moitteettomasti, mutta pohje pitää muistaa pitää kiinni myös siirryttäessä hitaampaan askellajiin. Hevonen taipui hyvin kaarevilla urilla. Tamma näytti valmennuksen lopulla todella rennolta ja hyvältä.

15.9.2007 - Horsecenter Fleabitten (Rosanna), he A
» Alkutunnista Mirella suoraansanottuna juoksi pää pystyssä altasi. Tamma vaikutti myös hirvittävän jäykältä, vaikka osasitkin hyvin taivutella sitä alkuverryttelyssä. Laukkaverryttelyssä Mirella alkoi keskittyä vähän paremmin, ja alkoikin hetkellisesti hakeutua peräänantoon. Teit silti pienen virheen etkä antanut Mirellan tukeutua kunnolla kuolaimeen, sen taipuessa pyöreämmäksi, löysäämällä ohjaa, jolloin jätit tamman yksin, eikä se sitten pysynyt muodossa kovin kauaa. Kun sait kätesi ja tuntuman tasaiseksi, kulki Mirella todella kivasti. Harjoittelimme tänään siis laukanvaihtoja keskikäynnin kautta, jotka menivät osaltanne ihan mukavasti. Muutaman kerran irroitit pohkeesi Mirellan kyljistä käyntiinsiirtymisessä, jolloin tamma pääsi vähän pitkäksi, mutta sait korjattua asian hyvin taas uudessa laukannostossa. Lopputunnista Mirella oli kuin eri hevonen, se taipui hyvin eteen ja alas, ja tuntui olevan nätisti kuulolla.

2.10.2007 - Sherwood Acres (Tilly), he A
» Ella meni koko valmennuksen ihan mukiin menevästi, vaikka muutama ilopukkikin onnistuneen tehtävän kunniaksikin taisi tulla. Ella taitaakin hienosti laukanvaihdot joka kolmannella askeleella, aina välillä onnistui myös joka toisella askeleella vaihdot. Etu- ja takaosakäännökset sujuivat oikein mainiosti, ja melkeinpä jokainen näistä käännöksistä sujui hienosti, ja pieniä virheitä lukuun ottamatta vastalaukkakaan ei ollut mikään haaste, niin kuin monelle muulle ratsukolle. Ainoa kompastuskivi oli temponlisäykset ja askellajin vaihdot. Ella ei pysynyt mukana nopeissa vaihdoissa, vaan jatkoi eteenpäin samaa vauhtia. Kokonaisuudessaan ratsukolla meni oikein mukavasti.

8.11.2007 - Cecilie Riders (hennn.), he B
» Hevonen kulki hyvin ja sait sen pysymään oikeilla reiteillä oikeaoppisilla avuilla. Vaikka pohkeenväistössä saisi olla pientä hiontaa, ei kuitenkaan yhteistyö pettänyt teidän osalta. Pidin tekniikasta reagoida hevoseen paremmin ja hevonen sai olla jatkuvasti aktiivinen jaloistaan. Mutta muista pitää vahvan kyynärtuen ja olla jatkuvasti kontaktissa hevosen kanssa.


Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?